Cuma, Ocak 04, 2008

KIZILDERİLİLER'İ KİM KIŞKIRTIYOR?


Bir kaç gündür gerek yazılı, gerek, görsel, gerekse internet medyasında yarı şaka, yarı ciddi, ABD'li Kızılderililerin ayrılık türküleri yansıyor. Kimi için gerçekten eğlenceli haberler bunlar.
Muhtemelen Amerikalılar için de benzer duygular ifade etmekten öteye geçmiyordur!
Oysa Kızılderililerin talepleri bizim başımızı ağrıtan Kürtler ve Ermenilerin taleplerinden aşağı kalır tarafı yok.
Evet, ABD birleşik bir devlet! Fakat bu birleşik devletler içinde Kızılderililerin ne yıldızı var ne de bayrakları!
Bırakın bunları, tamamen yok sayılmış kovboy filmlerindeki kötü imajlarının dışında ABD kültüründe neredeyse kazınıp, silinmişler!
Oysa şimdi beyaz adama karşı bir uyanış içinde yeni dünyanın yerlileri ve haklarını talep ediyorlar! Gelen son haberlere göre, 150 yıl önce atalarının ABD ile imzaladığı anlaşmaları feshettiklerini açıklayan Lakota kabilesi (Siyular), ABD hükümetinden toprak talebinde bulunduğu öğrenildi.
Oturan Boğa ve Çılgın At gibi büyük kabile şeflerinin mensup olduğu Lakota kabilesinin temsilcisi Russel Means, AFP'ye Güney Dakota'dan telefonla yaptığı açıklamada, "ABD'den yaklaşık 24,3 milyon hektar toprağın mülkiyetini almak için talepte bulunduk" diye konuşmuş!
Ee boru değil(!) 24,3 milyon hektar! Kürtler veya Ermenilerin böyle bir talepleri olsaydı, kim bilir ne olurdu, kaç masum daha katledilirdi.
Oysa Beyaz adam Kızılderilileri kandırırken, katledilenleri ise anımsatmaya gerek bile yok! İşte şimdi ABD'ye yüklenmenin tam sırası!
ABD karşıtı kim varsa ister alenen, ister el altından Siyuları silahlandırmalı, kışkırtıp ayrılıkçı bir terör örgütü kurdurmalı! Adı da SKÖ (Siyu Kurtuluş Örgütü) olmalı(!) 
Çünkü hakları var. Bu haklarını alabilmeleri için de örgütlenmeleri gerekmez mi, ne dersiniz? Bence en büyük görev bizim gizli servisimize düşüyor ve hemen birilerini gönderip, (ne de olsa Kızılderililer de Türk(!) zaman kaybetmeden haklarını almaları konusunda onları örgütlemesi gerekiyor.
Apaçık değil, çaktırmadan(!) yapsın. Mesela birkaç Kızılderili canlı bomba eylem yapabilir öncelikli olarak. Turistik bölgeler Havayi, Florida Ni York gibi yerlerde eylemler ses getirebilir.
Ve tabii ki önce kendi halkına katliamlar yapabilir, sonra da bunların suçunu Amerikan ordusuna atabilirler(!) (Zaten Coni'nin sabıkası da kabarık(!)
Olanaksız ve gerçekleşmesini hiçbir zaman arzulamayacağımız bu yazılanları okurken tebessüm ettiğinizi görebiliyorum! Oysa yazıyı kaleme alırken Diyarbakır'dan gelen patlama haberi, tebessümleri kursaklarda bırakacak kadar gerçekti. Ne kadar trajik değil mi?
Bir yanda gerçek anlamda soykırıma uğramış Siyular, öte yanda, ülkenin en ünlü yönetmeni, müzisyeni, sporcusu, politikacısı ve hatta mafyası dahi olabilen Kürtlerin düştüğü durum!
Siz hiç ünlü bir Kızılderili gördünüz, duydunuz mu star olmuş?
Ya da bir yerli bir politikacı var mı ABD parlamentosunda?
Hiçbir ABD'li Kızılderili ile kardeş değil, olamaz da! Beyaz adam Avrupa'dan gelmiş, yerliler ise zaten YERLİ!
Fakat Anadolu'da yaşayan tüm halklar kardeştir, on binlerce yıldır!
Peki kardeşin kardeşe yaptığı nedir Allah aşkına!
Gelin o zaman hep beraber acı çeken, haklarını dahi arayamayan Siyu halkı için dua edelim: Allah onlara sabır, bizimkilere de akıl fikir versin!

https://twitter.com/inSanatDernegi

Hiç yorum yok: