Çarşamba, Ocak 02, 2008

ŞAŞI BAK ŞAŞIR! (2)

Şaşı bakmaya var mısınız? Hadi gelin o zaman hep beraber şaşı bakıp şaşalım bir kez daha… Memlekette tas da aynı, hamam da vesselam…DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Ağrı parti binasında Kürtçe yaptığı konuşmadan sonra, Türkçe açıklama isteyen gazetecilere, "Kürtçe bilen tercüman edinmelerini" önerdi, herkes (yazarınız da dâhil) şaşı bakıp şaşırdı.

Oysa, DTP'nin ateşe benzin dökme ısrarlarından vazgeçmediği aşikarken, yaptıklarının kini büyütmekten öte işe yaramadığını kimse tartışmıyor nedense.

Şaşı bak şaşır!

Başbakan Erdoğan bayram namazına müteakiben ana yolun tam da göbeğinde basın toplantısı düzenlemiş; trafiği engellediğini anlayamamasına da şaşırdık cümbür cemaat…

Ve Başbakanımız için 15 dakika geç başlatılan cuma namazına şaşırsak mı, ne etsek bilemiyorum!

(Bu ülke Başbakan eşleri için daha önce geç başlatılan futbol maçı görmüştü de, cuma namazına ilk defa rastlandı )

Şaşı bak şaşır!

Feldkamp hasta olduğu bahanesiyle maçlara çıkmadı iki haftadır. Medya şaşkın, sanki ak saçlı Alman'ın ilk icraatıymış gibi…

Şaşı bak şaşır!

Sivasspor ilk yarıyı Süper Lig'de lider kapattı. Yeditepeli medyanın gözü 3 renkten başka bir şey görmezken, Anadolu şaşkın, İstanbul 'dan yükselen nağmelerin tınısı ne kadar da tanıdık(!)

Şaşı bak şaşır!

Ali Kırca 70 bin dolar aylıkla Show yapıyor, gene şaşkınız ne hikmetse…

Şaşı bak şaşır!

Fazıl Say'ın söyledikleri ise ayrı bir şaşkınlık vesilesi.

Say'a karşılık veren bakan ve müsteşarların tepkileri ise şaşkınlık sınırlarımızı zorluyor.

Haydi hep beraber: Şaşı bak şaşır!

Bak şu işe; meğerse Sarkozy'nin kökleri Osmanlı'ya dayanıyormuş… Dedesigil ve amcagil Galatasaray Lisesi mezunuymuş, vay be… Besle kargayı, torunu oysun gözünü(!)

Şaşmamak elde değil…

Şaşı bak şaşır!

Her kurban bayramı bildik manzaralar gene şaşkınlık yaratıyor, kaçan boğalar, kovalayan andavallar… Her yer mezbaha, kan-revan, pislik şaşkınlıkla karışık tiksinti… Batsın geleneğiniz dememek için direnirken birileri çıkıp biraz da sesli "Kurban Bayramı yasaklansın" diye mırıldanınca kıyamet kopmuyor!

Şaşı bak şaşır!

Cumhurbaşkanı Gül bu defa Cengiz Çandar, Mehmet Barlas, Nazlı Ilıcak ve Ali Bayramoğlu'nu köşke davet etmiş. Medya bir kez daha afallamış vaziyette. Çandar-Barlas ikilisi her devrin adamı değilmiş de, rüzgâra göre dönen, iktidarlarla ilk kez dans ediyorlarmış gibi şeşi beş herkes(!)

Şaşı bak şaşır!

Şaşkınlık yaratan son gelişmelerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasıyla kamuoyuna yansıdı.

BŞ Belediyesi, Kamu İhale Kurumu'nun internet sitesinden "Sanatçı ve teknik eleman personel hizmeti alınacaktır" diye ihale duyurusu yapmış. İhaleyle tiyatro sanatçısı almayı planlayan BŞ Belediyesi'nin bu uygulamasına Can Dündar da çok şaşırmış.

Son derece hiciv dolu yazısında "Kaç tane sanatçımız var?" diye soruyor üstat, aklıma işsiz meslektaşlarımız geliyor, derken olmayan bir takım hakları…

Şaşı bakıp şaşırma sırası bende gene…

Nasıl oluyor da gazeteciler, her dalda ahkâm keserken söz konusu kendi hakları olunca, maymuna dönüyorlar…

Başbakan bile dalga geçiyor medya ile bu kez kimse şaşırmıyor!

Hayret yani, şaşı bak şaşırma!

http://www.dorduncukuvvetmedya.com/dkm/article.php?sid=9856

Hiç yorum yok: