Cuma, Nisan 08, 2016

Yazık oluyor Kemal Bey’e(!)

İstifa etmenin tam da sırası…
Evet evet, tam zamanı.
“Kim istifa edecek?” demeyin bana; AKP’li bakanlar değil tabi…
Onların fıtratında istifa diye bir gelenek yok…
7 Seçim kaybetmesine rağmen, AKP’nin ve pilotu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan mağduriyet çıkarabileceğini öğrenememiş olması, istifa etmesi için tek gerekçesi!
Oysa bugüne kadar AKP’liler ve başta Erdoğan olmak üzere, yaptıkları ve söyledikleriyle seviyesizliğin dibine vurdular. (Hangi birini saysam bilemiyorum) Onlar yapınca normal karşılanıyor (ki, yaptıkları ne bir Müslümana, ne de insanım diyene yakışabilecek söylemler değil) Ama Kemal Kılıçdaroğlu son söyleminde olduğu gibi bir gafı kimse yakıştıramıyor.
Neden biliyor musunuz?
Çünkü, Kılıçdaroğlu kibar ve beyefendi bilinen bir siyasetçi ve bu söylemleri herkes ayıplıyor. Ama diğerlerine yakıştırılıyor. Bu durum bile çok şeyi açıklamaya yetse de, 7 seçim kaybetmiş birinin hala istifa etmemiş olmasını açıklamaya yetmiyor!
7 Seçim kaybetmiş biri elbette düştüğü böylesi bir dumur vaziyette de istifa etmeyeceği aşikar!
Peki Kılıçdaroğlu neden bunu yaptı?
Bence söylediklerinin hasımları tarafından mağduriyet malzemesi olarak kullanacağını hesap edemedi.
O nedenle ısrar ve inatla, “sözümün arkasındayım” dedi, “bu sözü ben uydurmadım, Muammer Güler’den daha önce duymuştuk” dedi, sözlük anlamını açıkladı, çok şey dedi…
Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirenler de Ramazanoğlu’nu bu şekilde eleştirdiği için ağır şekilde eleştiriyorlar.
Peki CHP Lideri; Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu daha önce daha da kibarca, gerektiği gibi eleştirmemiş miydi?
Elbette eleştirdi ama normal eleştirileri kimse ciddiye almadı ki...
Neden ciddiye alınmadı peki?
Çünkü karşı tarafta; "Bir kereden bir şey olmaz" diyenlerin, "Milletin a.. koyacağız"diyenlerin ahlaksızlığına o kadar alışmışlar ki hangi söylemin ahlak dışı olduğunun bile farkında değiller.... “Ananı alda git” diye çiftçiyi başından kovanı mı ararsın, bayan gazeteciye, “ben de senin apış aranış çekeyim mi?” diyenini mi?
Tacize uğrayan 45 Müslüman evladı çocuğumuz hakkında tek kelime etmeyen liderin peşinden giden, kadına uygulanan şiddete susan bu güruhun, Kılıçdaroğlu’nun “ayakları altında yatıyor” lafını elbette ki cinsel içerikli versiyonu şeklinde algılayacak.
Çünkü onların fıtratında böyle algılamak var(!)
Dedim ya…
İstifa etmeli…
İşte bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu hemen şimdi, şu an, ya da yarın sabah veya akşam, mutlaka bırakıp gitmeli…
Kemal bey kaldıkça daha çoookkk iktidarın maskarası olacak, daha önce uyarmıştım, “son seçimden sonra bırak git, tıpkı Avrupalı emsallerinin yaptığı gibi istifa et” dedim, dinlemedi…
Az biraz saygı ve sempatisi vardı, son söylem ve eylemleriyle bunu da kaybediyor, çok yazık!

Hiç yorum yok: