Çarşamba, Mart 05, 2008

Bursa Meydan'a çıktı(!)

Bursa'daki medyanın ve sivil toplum kuruluşlarının "meydan muharebesi" 1 Mart itibariyle sonuçlandı.Olay Medya, gerekse Olay'ın desteğiyle haklı olarak kışkıran(!) sivil toplum kuruluşları 'Kent Meydanı'nın yapılmaması için verdiği mücadele işe yaramadı. "Ve Kent Meydanı mahşeri bir kalabalık ile hizmete girdi(!)"

Birçok vedaların yaşandığı, insanların birbirine kavuştuğu, yazarınızın da soğuk bir Mart gecesinde askere uğurlandığı, nice umutlara yelken açıp, hayal kırıklıklarıyla döndüğü Bursa Santral Garajı'nın bulunduğu yerde artık Kent Meydanı etiketiyle devasa bir yapı yükseliyor!

Bu saatten sonra;

-Bursa'nın böyle bir meydana ihtiyacı yoktu…

-Çirkin bir yapı oldu…

-Bursa'nın siluetini bozdu…

-Bu meydan değil alış veriş merkezi…

…gibi benzer açıklamalar anlamını yitirdi.

O bölgenin eski halini unutmayanlar bugünkü yapıya hayranlıkla bakabiliyor!

Şöyle ya da böyle, kentin göbeğine böyle bir yapı konduruldu. Milyarlar harcanarak gerçekleşen ve BŞ Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bir parçası olarak önümüze sunduğu Kent Meydanı'ndan da zevk almak, ondan yararlanmanın çarelerine bakmak gerektiği kanısındayım!

Beğenmesek de Bursa'nın dokusuna pek de uymayan yapıyı söküp atmak, yıkmak olanaksız olduğuna göre…

Zaten Bursa halkı da, Recep İvedik'e koşar gibi akın etti meydanın cumartesi günkü açılışına ve söz konusu durumdan zevk almaya başladı bile(!)

Yalnız açılış biraz aceleye geldi gibi; zira geceden alelacele yapıştırılan parkeler yoğun kalabalığın basıncına dayanamayınca sapır sapır döküldü(!)

Mademki Bursa'ya ihtiyacından da öte bir yapı kazandırıldı, esas eleştiriyi de şimdi getirmek gerek!

"Görmemişin meydanı olmuş!" misali, gece ışıklandırması o ne öyle? Meydan ışıklandırması değil mübarek sanki cezaevi avlusu aydınlatması(!) Gözü öylesine kamaştırıyor ki, uzunları yakmış yüzlerce araç yan yana dizilmiş gibi, ikinciye bakarken gözlerinizi kısmak zorunda kalıyorsunuz!

Meydan yetkilileri bahara kadar buna bir çözüm bulurlar her halde!

BŞ Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çevre düzenlemesini de genişletip, hızla hayata geçirirse belki o zaman Bursa gerçek anlamda bir meydana kavuşabilir…

Yoksa bu haliyle, meydandan çok hâlâ ihtiyaç duyulmayan bir Alış-Veriş Merkezi görünümünde!

Esas merak konusu olan konu ise Bursa'nın en güçlü medyasına sahip Olay kanadının bundan sonra ki tavrı! Üç maymunculuk oynayamaya devam eden Olay Medya, tüm çabalarına rağmen kentin göbeğine ve en değerli yerine yapılan Kent Meydanı'na daha ne kadar kayıtsız kalabilecek?

http://www.dorduncukuvvetmedya.com/dkm/article.php?sid=10330

Hiç yorum yok: