Salı, Ekim 11, 2016

Bursa Sultanı 1. İzzettin Küçük bey

Ne bahtsız şehir Bursa!
Kentin tarihi ve kültürel ihtişamına yaraşır bir valiye yıllardır hasret...
Gelen vali giden valiyi değil mumla, kibrit aleviyle aratıyor maşallah(!)
Sahabettin Harput, gitti Münir Karaloğlu geldi…
Harput meğer Fetöcüymüş, tutuklandı, şimdi içerde!
Yerine gelen Karaloğlu, saçma sapan uygulamaları yetmiyormuş gibi giderayak Bursa’yla alakası olmayan çirkinlik sembolü laleli logoyu kakaladı, Antalya’ya gitti.
Aman, Münir beyden kurtulduk, oh ne ala, demeye kalmadan Urfa'dan İzzettin Küçük geldi, ama geldiğine, geleceğine Bursalı'yı pişman etti. Kısa sürede Bursalının başına bela oldu, hamd olsun(!)
Hangi uygulamasını eleştirsem bilemiyorum...
Ohal ortamının valilere tanıdığı aşırı yetkilerle,  vali değil sanki kentin padişahı mübarek.
(Bursa Valisi İzzettin Küçük)
Kimseyi iplediği yok! Emrindeki kollu kuvvetleri saldı mıydı yan bakanın üstüne, gık diyenin vay haline...
Bursa Bursa olalı böyle sevimsiz vali görmedi.
Oysa Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa.
Ahmet Vefik Paşalar, Haşim İşcanlar, İhsan Sabri Çağlayangilller, Zekai Gümüşdişler, Ali Fuat Güvenler iz bırakıp geldi geçti bu şehirden. Lakin, İzzettin Küçük gibi acımasızı gelmemişti…
Ohal gerekçesiyle okullarda küçücük çocuklara eziyete varan uygulamalar getiren ilk vali İzzettin bey oldu.

Habere bakın hele:
OHAL nedeniyle okula alınmayan veliler, çocuklarına tel örgüden yemek veriyor! Bursa'da merkez Osmangazi ilçesinde tam gün eğitim veren Şehit Onbaşı Tolga Taştan İlkokulu’nda bu yıl öğrencilerin öğle tatilinde okul dışına çıkışlarının yasaklanması yemek sorununa neden oldu.

Bu nasıl bir mantıktır ey Bursa’nın çiçeği burnunda valisi İzzettin Küçük, okullara böyle bir kararname dayatmak hangi vicdana sığar?

E tabi minik öğrencilere bu muameleyi layık gören zihniyet büyüklere acır mı?

Polis ekipleri, yürüyüşün Olağanüstü Hal uygulamasına aykırı olduğunu bildirerek izin vermedi. Yürüyüş yapmakta ısrar eden yurttaşlara çevik kuvvet ekipleri çok sert müdahale bulundu, müdahalede 29 kişi gözaltına alındı.

(Bursa polisi Ohal bahanesiyle eylemcilere Setbaşı'nda acımadan saldırdı!)
Oysa, devletin tanıdığı sivil toplum örgütleri, sendika ve siyasi parti üyelerinden oluşan legal bir grup anma yürüyüşü düzenlenmek için vali İzzettin Küçük’ten izin talep etmek adına randevu istemişler. İki hafta geçmesine rağmen, Bursa Sultanı 1. İzzettin bey(!) bu demokratik talebi hiç ciddiye almamış. Buna rağmen, anma toplantısını yapmakta kararlı olan grup, Setbaşı’nda bir araya gelerek bildiri okumaya kalkıştı.
Ortada ne bir şiddet var, ne bir hakaret, ne bir saldırı... Toplananlar uzaydan gelmemişti, hepsi Bursalı ya da uzun yıllardır Bursa'yı yuva bellemiş, vergi veren TC vatandaşları, gayet çağdaş bir anma gerçekleştirme, demokratik haklarını kullanma niyetindeler.
Vay sen misin, toplanan!
Özünde halkın polisi olması gereken Bursa polisi, Ohal’in ve vali hazretlerinin kendilerine tanıdığı yetkiye dayanarak, Allah ne verdiyse kalabalığa dalıyor, gözüne kestirdiğini jopluyor, kafalarını yarıyor, yakaladığını da, suçlu suçsuz ayırımı yapmadan (ki işlenmiş bir suç da yok!) ters kelepçe ile gözaltına alıyor.
(Kent Meydanı'nda Ohal yok, eylem serbest...)
İşin ilginci Setbaşı’nda toplanan Bursalı hemşerilerine sert şekilde müdahale ettiren İzzettin bey, aynı saatlerde Bursa Kent Meydanı’nda toplanan ve hilafet bayrağı açan bir başka grubun (sanki Ohal onlara yokmuş gibi) eylem yapmalarına izin vererek (belki de izinsiz toplanmalarına göz yumdu) vatandaşlarına çifte standart uyguladı.
Bir vali halkına böyle bir ayrımcılık yapar mı? Valinin adı İzzettin Küçük’se yapar!
E hani gerçek demokrasi gelmişti artık ülkeye? Çok değil daha bir ay önce o meydanlarda “işte millet, işte demokrasi” diye haykıranlar yalan mı oldu?
O meydanlara ne diye demokrasi adını verdiniz, siz kimin valisisiniz ey İzzettin Küçük?
Bursa’ya ne için geldiniz?
Bursa halkına zulüm etmek size keyif mi veriyor?
Unutmayın ki, siz bir memursunuz ve boğazınızdan geçen her dilim lokmada, bu halkın maaşlarından kesilen verginin hakkı var!
Kimin valisi olduğunuzu unutmayın, bugün varsınız, yarın yoksunuz ama Bursalılar hep bu kentte olacak...
Gerçek olan biziz, siz sadece atanmış bir memursunuz!
Çünkü biz Bursalıyız, yoktur inkârımız, demokrasi sadece sizin değil bizim de hakkımız!

@SuatOktySnck

Hiç yorum yok: