Pazartesi, Şubat 10, 2020

Genel merkezin yapamadığını il teşkilatı yaptı!

Bursa CHP'de kan değişikliği denemez, bu düpedüz gövde değişikliği...
Bursa ilk kongresi sonucunda İsmet Karaca üç rakibini de geride bırakarak CHP Bursa İl başkanı oldu.
İl başkanlığına aday isimler arasında rahatsızlık verici tek isim, önceki başkan Hüseyin Akkuş'un yeniden adaylığıa soyunmasıydı. Aklım almıyor, inanamıyorum, onca başarısızlığına rağmen bir insan, insan olan, düşünebilen, aklını kullanabilen ortalama zekaya sahip biri nasıl bir cür'etle tekrar aday olmayı düşünebildi anlamakta zorluk çekiyorum.
Bursa'da yerel seçimler kaybedildiyse ilk ve tek sorumlu o ilin başkanıdır. Ve seçimlerin ertesi günü, kimse baskı uygulamadan, istemeden, sormadan istifa edebilme erdemini göstermesi gerekirdi.
Akkuş öyle pişkindi ki istifa etmek, çekip gitmek yerine kongrede tekrar aday oldu.
Ben bu durumda ilk suçlayacağım isim, istifayı aklının ucundan bile geçirmeyen o il teşkilatının başındaki kişidir elbet.
Sonra da genel merkez....
Teşbihte hata olmaz; şöyle bir örnek vereyim de konu daha iyi anlaşılsın.
Varsayalım şampiyonluğa oynayan bir takımınız var ve son haftalarda teknik direktörünüz saçma sapan hatalar yapıyor, son hafta final maçında kendi takımı değil de bir başka takımın maçını izlemek için başka şehre gidiyor. Sonuç olarak yeniliyorsunuz ve rakibiniz şampiyon oluyor.
Yeni sezon için o kulübün yöneticileri o teknik direktörü takımın başında tutar mı?
Tutmaz değil mi? Hemen istifasını ister ya da takımdan kovar, yeni teknik adam getirir.
Peki CHP genel merkez yönetim kurulu, yani Genel Başkan Kema Kılıçdaroğlu ne yaptı?
Kulağının üstüne yattı, onca tartışma ve şamatayı, hoş olmayan polemikleri uzaktan izlemekle yetindi. Üstelik Hüseyin Akkuş'un yeniden aday olmasına bile kayıtsız kaldı.
Peki yeniden aday olabilme cesaretini nereden buldu Akkuş?
Elbette ki Bursa Millet vekilleri Orhan Sarıbal ve Erkan Aydın'dan...
Sonuç olarak Hüseyin Akkuş geri çekilebilme erdemeni gösteremediği için kaybetmekle kalmadı rezil de oldu.
Sarıbal ile Aydın ise sadece destekledikleri adayın kaybetmesiyle burukluk yaşadılar, diyebiliriz. Onun dışında onlar için hava hoş(!)
İsmet Karaca'ya gelirsek...
Karaca enerjik ve dinamik bir izlenim çiziyor.
İsmet başkanın tek dezavantajı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz gibi seviyesiz ve vasat birini yanına almış olması.
Koskoca CHP Bursa teşkilatı içinde Türkyılmaz gibi birinin alternatifinin bulunamamış olması, en az Hüseyin Akkuş'un başarısızlığı kadar beni hayretlere düşürüyor. Kesinlikle CHP'ye yakışmayan biri...
Hayri Türkyılmaz dışında İsmet Karaca'nın ilk bakışta eleştirilecek bir tarafını göremiyorum.
Bakalım Akkuş'un başarısızlığının üzerine İsmet Karaca nasıl bir performans gösterecek ve bakalım başarsız olması halinde çekip gitmesini becerecek mi, yoksa genel başkanı Kılıçdaroğlu gibi koltuğuna yapışacak mı?
Yerel seçimlere daha çok zaman olduğu düşünülürse Karaca ve ekbinin hazırlık yapabilmesi için epey bir sürece sahip olduğunu söylemek zor olmaz.
Tabi bunu kullanabilirse...
"İsmet Karaca ne yapar?" sorusunun karşılığımı vermek zor; "iyi organize olur, Akkuş'un nerede, nasıl ve neden yanlış yaptığnı" analiz ederse "başarılı olur" aksi takdirde "Akkuş gibi rezil olup gider" der, yazıya son noktayı koyarım...

@SuatOktySnck

Hiç yorum yok: