Salı, Haziran 17, 2014

Ekmeleddin cahili olmaktan değil, cahil kalmaktan kork!

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ilk defa duyanlardan değilim, en azından adının ilginçliğinden ötürü bir yerlerden duymuşluğum ve aşinalığım var!
Ama kimdir, nedir, ne iş yapar, ne işe yarar, herkes gibi saf bir Ekmeleddin cahiliydim.
İsminin CHP lideri tarafından açıklanmasından sonra, gelen tepkileri gördüğümde inanamadım.
Bu ne ön yargıdır, bu ne arsız, görgüsüz, bilip tanımadan, öğrenmeden bir kalemde silip atma, tek kelamda tu kaka etmektir!
Yok tanınmıyormuş, yok fazla muhafazakarmış, yok şuymuş, yok buymuş...
Sanki Ahmet Necdet Sezer çok tanınıyordu önceden...
Biri Twitter'dan şunu yazmıştı: İlle de tanınan birini istiyorsan, Tüm TC, ortadoğu ve bakanların da tanıdığı Kıvanç Tatlıtuğ aday olsun, ister misiniz?
***
İhsanoğlu hakkında bilgiler netleşince kendisine büyük bir haksızlık yapıldığını düşünmeye başladım.
MHP ve CHP yüzde 80'i muhafazakâr ve tutucu olan bu halkın da kabulleneceği en makul Cumhurbaşkanı adayını bulduğunu düşünmeye başladım. Çünkü bu ülkede bu halk (AKP'nin tüm yolsuzluk ve hırsızlıklarına rağmen) CHP'ye inanmıyor ve güvenmiyor. MHP'yi de yeterli bulmuyor...
Ülkenin büyük bölümü CHP’yi bugün bile din düşmanı sanıyorsa, bunu kırmak gerekirdi. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu, bu algıyı kıramazlarsa, (böyle giderse) kendilerinin kırılacağının uzun zamandır farkındaydı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun taktiği çok açık: Kazanmak için rakibinin zaaflarından değil, artılarından yararlanmak.
AKP bugünlere nasıl geldi? Bu halkın yüzde 43’ü, onca şaibeye, onca yolsuzluk iddialarına rağmen nasıl oldu da ilk seçimde bu kadar oy verebildi?
AKP’nin başarısı kadar CHP’nin halktan kopuk siyasi başarısızlığının, istikrarsızlığının payı yok mu?
İşte bu sorulara yanıt bulduğunuz zaman, AKP’nin başarısının da sırrını çözmüş olursunuz.
CHP lideri rakibini deşifre etmiş  görünüyor.
Bu açıdan bakıldığında Ekmeleddin İhsanoğlu, RT Erdoğan’ın karşısına çıkarılacak en doğru aday olarak görünüyor.
Peki Ekmeleddin ihsanoğlu neden doğru aday?
Şuna bakmak gerek: Ekmeleddin İhsanoğlu dürüst müdür, kariyeri nedir? Yoksa halkını tokatlayan, toplumu ayrıştıran, şaibeli biri midir?
CHP tabanı ve dahası sol cenah, saçma sapan yorumlarla kendi içinde kavga eder hale düştü. Elbette bu ilk değil, uzun zamandır böyle bir izlenim veriyor CHP. Ve bu görüntü halk nezdinde “güvensiz” bir siyasi platform oldukları imajını pekiştiriyor.
Zaten kimi aday gösterirseler göstersinler CHP içinden birileri çıkıp mutlaka burun kıvıracaktı. Türkiye’de insanları memnun etmek zor…  Hele solcuları daha da zor!
Burada ortak bir adayda karar kılınmış, seçmenine düşen görev AKP ve RTE'ye karşı bu adayı sonuna kadar desteklemek olması gerekirken, her kafadan bir ses…
CHP ve solcular halktan ve gerçeklerden o kadar uzaklar ki…
Hiç biri, “Kılıçdaroğlu neden böyle bir aday gösterdi?” sorusuna yanıt aramıyor.
CHP Lideri olayı çözmüş, halkın neden CHP'den kaçtığını anlamış. Çünkü ortada çıngıraklı bir kobra tarafından zehirlenmiş bir toplum var. O toplumu akrep panzehiri ile iyi edemezsiniz, mutlaka ama mutlaka aynı yılanın zehrini bulup panzehir hazırlamak gerek.
Daha açık ifade etmem gerekirse, Müslüman kisvesine bürünmüş, zehirli bir dindar tarafından hasta olmuş bu toplumu da ancak bir başka dindar ve muhafazakâr iyi edebilir. Maalesef bu topluma sol panzehiri iyi etmez, olmaz, doku uymaz. Çünkü yaşadığımız toplum bu.
Ve bence Kılıçdaroğlu da, Bahçeli de panzehiri bulmuş. Ama bizim solcular bunun farkına varacak algıdan uzaklar… Durumun ne kadar vahim olduğunu görmüyor ya da görmek istemiyorlar.
Ekmeleddin İhsanoğlu’nu hiç biri beğenmiyor. Aslında onlar da neden beğenmediklerini bilmiyor. Muhalefette kala kala beğenmemek ve her şeye karşı olmak ruhlarına işlemiş. Bunun için bir gerekçeleri olmasına da gerek yok, çünkü böyleler ve böyle kaldıkları sürece RTE ve onun gibiler daha uzun yıllar başımıza ekşimeye devam edecek demektir! 
Twitter hesabımdan, “Atatürk dirilse, CHP onu aday gösterse, bu gerzek solcular, ‘bula bula onu mu buldunuz da aday gösterdiniz?’ diye yine burun kıvırırdı diye yazdım. Ne kadar haklı olduğumu da ilerleyen saatlerde, ortaya çıkan tepkilerden anladım.
***
Bir yanda 4 dil bilen, kariyeri başarılarla dolu, profesör doktor olmuş, uluslararası alanda önemli işlere imza atmış, akademik çalışmalarıyla adından söz ettirmiş, Türkiye gerçekliğini özümsemiş, (en az kendi ülkeleri için oluğu gibi Obama kadar, Putin ya da Merkel kadar) milliyetçi, muhafazakâr ve bir o kadar da çağdaş Ekmeleddin İhsanoğlu…
Öte yanda bildiği diller şiddet, öfke, kin ve kibirden ibaret, kendi vatandaşını tokatlayan, yüreği yaralı mazlum bir anayı kalabalıklara yuhalatan, 14 yaşındaki çocuğu terörist ilan edecek kadar vicdanı körelmiş, "ya tarafsın ya da bertaraf" diyerek toplumu bölen Recep Tayyip Erdoğan...

“Hangisini seçeceksin?” dediklerinde, kafasında hala soru işareti olanın hem aklına, hem de vicdanına şaşarım!

3 yorum:

Şentürk dedi ki...

Çünkü bu ülkede bu halk (AKP'nin tüm yolsuzluk ve hırsızlıklarına rağmen) CHP'ye inanmıyor ve güvenmiyor. Demişsin Suat,çım. AK parti öncesi chp ve diğerleri vardı,kısa ve öz ifade ediyorum,Halk sürünüyordu baronlar istediği gibi oynuyordu,askeri veayet yargı vs istediğini yapıyordu,Halkın Demokrasisini özgür iradesini hiçe sayıyordu,enflasyonlar,devaliasyonlar,hastanelerde kuyruklar,egitimde büyük aksaklıklar bak şuan herkes şikayetçi senin gibi,ne diyorlar biliyormusun olmaz böyle herkez Üniversite okuyor diyorlar,anladın sanırım,her ilimizde Üniversite Duble yollarımız İst bula yapılan büyük yatırımlar marmaray hava alanı bir uçtan bir uca metro,chp zamanında Suyu Benzinlik Pompalarından Litreyle alıyordu İstanbul halkı ve nasıl bir Su Allah biliyor,Haliç Leş gibiydi İst Leş gibiydi 65 yaş üzeri yaşlılar sıra almadan muayene ve her türlü kamu hizmetinden ücretsiz faydalanıyor,Hasta ise evde bakım ücreti ücretsi olarak yapılıyor hastanelerde saat 9 a kadar sıralı Muayene yapılıyor aile hekimlerimiz var.bizim ve bizden önceki Jenerasyon çook gördü yapılan tüm yolsuzlukları,ilaç,tüp,ekmek vs.kuyruklarını,Batan bankaları Selim edesleri Engin Civanları Ege bankçıları Mesut Yılmazları,özellikle Deniz BAYKAL,ları...İşte bu yapılan işlerden dolayı artık eskisi gibi Midelerini şişiremeyen Baronların Oyunlarına gelmeyin diyorum,Halkın rahat nefes almasını istemeyen Kan emicilerin tuzakları,bu yapılan hizmetleri görmezden gelenlerin iki yakası bir araya gelmez diyorum.Varda var Suatçım Bunlarmı yolsuzluk...Ve son olarak her seçimde 8 seçimde Halkın iradesiyle oyunu yükselterek %50 lerle İktidar olan bir partiye bir genel Başkana ve TÜRKİYE,nin Başbakanına saygı Lütfen...

Şentürk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Suat Oktay Şenocak dedi ki...

İyi de şentürk kardeş, sıraladığın, şöyleydi böyleydi dediğin şeylerin suçlusu kim? CHP mi? iyi ama haliç o hale geldiğinde, istanbulun suyu içilmez hale getirildiğinde CHP iktidar değildi ki. En son 14 Mayıs 1950'den önce tek başına iktidar gören bir partiyi suçlamak insafsızlık olur?. zira 1950'den önce haliç de temizdi, su da çeşmeden içiliyordu. Evet şimdi su var, ama paran varsa su damacanada, çeşme suyu yine içilemiyor. Bence "memleketi kim bu hale getirdi?" sorusunu yöneltirken, "bu ülkeyi abd'nin kucağına kim oturttu?" sorusuna da yanıt aramalısın. buna yanıt bulduğunda asıl suçluyu da eminim anlayacak ve esas lanet etmen gerekenleri de daha kolay idrak edeceksin. "hizmetleri görmezden gelenlerin iki yakası bir araya gelmez" demişisn, ben de diyorum ki, allahın adını anarak kendilerine çıkar, menfaat ve mevki sağlayan, allah ile toplumu aldatanlar, mazlumun ahını alıp, kul hakkı yiyen ve bunlara göz yumup, talanı, yalanı ve soygunu görmeyenleri allah bildiği gibi yapsın! RTE'ye oy veren herkesi allah affetsin! zira bu günaha sen de bir akp seçmeni olarak ortaksın sevgili şentürk. akan her göz yaşı, suriyede dökülen her masum kanın vebali boynunuzadır.. allah affetsin!