Salı, Eylül 26, 2023

T2 Tramvay hattını yaptınız da ne oldu?

T2 Tramvay hattı ne için yapıldı, ne işe yarar?

Evet, basit gibi ama değil, biraz da kafa karıştıran, oysa yüksek sesle haykırmamız gereken sorulardan sadece bir kaçı!

Böyle saçma soru mu olur, deneyin, sorunun öznesine bir daha bakın!

Bir hizmet ne için yapılır ve ne işe yarar?

Belediyeler ve başkanları hizmetlerini, kendilerine şehri yönetmeleri için bu yetkiyi veren o şehrin halkının yararını gözetmek, hayatlarını kolaylaştırmak için yapmalılar, doğru mu?

E doğru, öyle olmalı!

Peki, iktidar partisi AKP’nin kurulduğu günden bu yana kalesi konumunda olan ve Bursa’ya belediye anlamında gerçekten gerektiği, Bursalıların güvenlerinin karşılığı olan hizmeti layıkıyla verebildi mi 20-21 yıllık iktidarı boyunca?!

Sanmıyorum, bakın “emin değilim” demiyorum, sanmıyorum diyorum!

Bir Bursalı, Bursa sevdalısı olarak yazıyorum bunları. 

Ben Bursa’nın AKP tarafından gerekli önemin ve hizmetin verildiğini görmüyorum!

Yok, tüm iyi niyetim ve samimiyetimle yazıyorum, AKP, Bursalıları APTAL yerine koymaya devam ediyor.

Çok örnek var ama en göze batan 4 çarpıcı örneğe değinmek, birini de deşmek istiyorum.

1-TOKİ konutları, Bursa’nın bağrına çakılmış bir hançerdir.

2-Timsah Arena ve Bursaspor!

3-Kent Meydanı

4- T2 Tramvay hattı

Kent Meydanı-Terminal arasındaki tramvay hattı. Recep Altepe döneminde 2015 yılında 133 milyon liraya ihale edilen projenin bitiş tarihi 25 Haziran 2018 olarak duyurulmuştu ama nedense inşası yılan hikâyeysine döndükten, Recep Altepe, bazı (diğer şehir) AKP’li belediye başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aforoz(!) edildikten sonra, yerine İnegöl’den tepeden inme şeklinde Alinur Aktaş geçmiş, bir önceki yerel seçimde de Mustafa Bozbey’e karşı kıl payı seçimi kazanmıştı. (Ya da CHP kaybetmişti de denebilir)

Neyse, T2 hattı 2 Temmuz 2022 tarihinde, işlemeye başladı ve bir yıldır da Kent Meydanı-Terminal arası yolcu taşımaya devam ediyor.

Ediyor etmesine ama sıkıntılar da dikkatlerden kaçmıyor!

Hani dedim ya üstte “Bir hizmet ne için yapılır ve ne işe yarar?” diye…

T2 tramvay hattı da tek kelimeyle ucube, yarım-yamalak, amacına layıkıyla hizmet etmeyen, yaptık mı yaptık, “oldu-bitti”ye getirilmiş, göz boyamadan başka bir şey olmadığını her geçen gün hissettiriyor.

Mesela, ray bağlantısı olmasına rağmen neden sadece Kent Meydanı’na kadar gelip duruyor T2 hattı, neden hala Çarşamba-Altıparmak-Heykel hattına entegre edilmedi, entegrasyon tamamlanmadan neden açılışı yapıldı?

Mesela, neden kışın saat 22:00, yazın 22:40’a kadar hizmet veriyor?

Evet evet, şaka değil bizzat ben tanık oldum, önceki gece saat 23:00 gibi Kent Meydanı’ndan binmek istediğimde seferlerin saat 22:40’ta sona erdiğini öğrendim!

Ya arkadaş, sen bu hattı insanlar Terminal’e kolay, güvenli ve ucuza ulaşsınlar, Terminal’den gelen yolcular da aynı şekilde şehir merkezine intikal etsinler diye yapmadın mı?

Peki hangi akla seferler saat 22:40’tan sonra yapılmaz?

Terminal 24 saat aktif ve insanlar oraya ulaşmaya çalışıyorsa, siz bu T2 Tramvay hattını ne için açtınız?

Zarar mı ediyor, yolcular mı ilgisiz?

Terminal’den şehir merkezine yolcu taşıyan belediye otobüslerinin bilet fiyatları daha yüksek olduğu için, tramvayın ucuz olması münasebetiyle zarar ettirdiğini mi düşünüyor BURULAŞ ve BŞ Belediyesi?

Gece 12’den sonra belediye otobüsleri çift tarifeye geçiyor, BURULAŞ’a daha çok kazandırsın diye mi böyle abuk bir uygulamayı tercih ediyorlar, açıkçası makul ve mantıklı bir yanıt bulamıyorum!

Buradan Sn. Alinur Aktaş ve BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’a sesleniyorum: Bursa halkı 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşmuyor. Yaşlılarımızı kendinize oy potansiyeli olarak görebilir onlara yönelik kararlar alabilirsiniz. Amma ve lakin belediyecilik hizmeti kentte yaşayan herkese aynı oranda, çoğunluğun memnuniyetini gözeterek yapılması gerektiğini unutmayın!

Bir hizmet yapılacaksa, sadece yapmış olmak için değil, amacına yönelik ve işe ne kadar yarayacağını hesaba katarak yapmak gerektiğini anımsatmayı bir Bursalı olarak kendime görev sayıyorum! 

Yerel seçimlere şunun şurasında ne kadı ki, belki de iktidar partisi muhalefetin, özellikle CHP’nin dağınıklığına ve kendi içindeki didişmelerine güveniyor olabilir, fakat belediye seçimlerinde halk partiye değil isimlere bakar ve bugüne kadar Alinur Aktaş, Bursalıların genelinden gerekli sempatiyi toplayabilmiş değil, Mustafa Bozbey’in ensesinde olduğunu unutmamalı, tabi Sn Erdoğan, Aktaş’ın yerine şapkadan yeni ve sürpriz bir tavşan(!) çıkartmazsa…

https://twitter.com/SuatOktySnck

Perşembe, Haziran 22, 2023

Madem ki Ermeni'sin…

Evet, bir toplumun içinde azınlık olmak, yabancı olmak, öteki olmak kadar zor bir durum olmaz. Gerçi günümüz Türkiyesinde, kim yabancı, kim yerli kim öteki kim asil öyle bir karışmış ki…

Neyse, bu yazımın konusu biraz gündem dışı, hatta biraz değil bir hayli gündem dışı, benim gerçek ilgi alanım olan sinema, yani bir sinema filmine değinmek istiyorum. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı, Mustafa Uslu’nun yapımcılığının yansı sıra Mert Dikmen ve Ayberk Olgay ile birlikte senaryosunu da yazdığı TRT için çekilen “Bandırma Feza Kulübü” adlı 2022 yapımı film. Geçtiğimiz günlerde filmi izlemiştim.

Aslında film çekilmeden önce “Bandırma Feza Kulübü” ile ilgili pek bir bilgim yoktu. Bazı sahnelerinin Bursa Mudanya ve Trilye (Zeytinbağ)’da çekileceğini biliyordum, hatta film için, bir kast direktörü arkadaşım aracılığı ile benden figüran ve birkaç yardımcı oyuncu talebinde de bulunmuşlar, üstelik bir kahvehane sahnesi için benden bile deneme çekimi almışlardı. 

Daha sonra o sahne için Bursa şehir tiyatrosundan arkadaşım Eren Topçak’ın seçildiğini filmi izlerken fark etmiştim ya neyse. Eren’i görmek hoş bir sürpriz olmuştu benim için! 

Elbette Bandırma Feza Kulübü filmi ile ilgili asıl değinmek istediğim konu bu değil.

Önceki gün Twitter’da bir paylaşıma rastladım: 

Ermeni asıllı Türk vatandaşı Kirkor Divarcı, “Türkiye’nin ilk füzecisi. Bandırma Füze Kulübü ile birlikte roketler yapmış!”

Kirkor Divarcı ve Bandırma Feza Kulübü. İyi de filmde Kirkor diye bir karakter yoktu ki…

İnternette yaptığım araştırmada “Bandırma Feza Kulübü” ile “Kirkor Divarcı”nın isimleri paralel geçiyordu. Filmde anlatılan birçok olay aslında Kirkor Divarcı’nın başından geçmişti de filmde neden Kirkor’ın değil adı gölgesinden bile söz edilmez! 

Twiti paylaşan arkadaşa “TRT adına @FarukSorak  imzalı #bandırmafüzekulübü adlı bir sinema filmi yapıldı. Geçen gece filmi izledim, Kirkor Divarcı'nın esamesi okunmuyordu, ilginç(!)” şeklinde bir tepki verdim!

Elbette ki konunun muhatabı @Kuprat_53 adlı twitter kullanıcısı değildi. O nedenle ben de filmin yönetmeni Ömer Faruk Sorak’ı etiketleyerek bu soruyu sordum ama daha sonra fark ettim ki, muhatap Ömer Faruk Sorak da değil, filmin yapımcısı ve senaristlerinden Mustafa Uslu’dan başkası değilmiş!

Peki gerçekten de neden Kirkor Divarcı filmde yoktu! 

Üstelik onun hayatından alıntılanan birçok olay senaryoda yer almasına rağmen neden Kirkor yok sayılmıştı, ailesi mi istemedi, TRT mi şer koydu Ermeni olduğu için, anlayamadım! 

Evet, Bandırma Feza Kulübü filmi bazı gerçek olayların yeniden kurgulanmasıyla çekilmiş bir film, evet bir film, sinema filmi ama gerçek olayın ana kahramanı olan bir karakteri yok saymak bana çok garip geldi.

Filmin Trilye’de çekileceğini öğrendiğimde ilk aklıma gelen İsmail Akbay olmuştu.


Peki İsmail Akbay kimdi? Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Trilye beldesinde doğmuş, Bursa Erkek Lisesi’ni okuduktan sonra ABD’ye giderek NASA’ya girmeyi başararak Ay’a yolculuk Apollo programında çalışan ilk Türk olma başarısını göstermiş, gerçek bir efsanenin hayat hikayesinin çekilmeye başlandığını zannetmiştim.

Bursaport.com sitesinde İsmail Akbay ile ilgili ben de bir yazı kaleme almıştım. Oysa filmin ne İsmail Akbay ne de NASA’da önemli görevler üstlenmiş diğer Türklerle pek de ilgisi yokmuş.

Gerçi filmin sonunda aralarında İsmail Akbay’ın da yer aldığı NASA’da çalışmış bilim insanlarımızın fotoğraflarını gösteriyorlar ama o kadar!

Peki ya Kirkor Divarcı?!

Yok, tek bir satır, tek bir kare, bir söz bile yok! 

Hani başta dedim ya bu ülkede öteki olmak, başkası olmak, farklı olmak zordur,  hele gayri Müslim olmak zorlukların en acılısıdır, diye! 

Oysa sadece Kirkor Divarcı değil, o kadar çok Müslüman olmayan Türk vatandaşının katkısı ve emeği vardır ki bu ülkeye, hangi birini saysam; Türkçeye, Türk diline hizmetleri nedeniyle Atatürk tarafından Dilaçar soyadı verilen Agop Dilaçar’ı mı, sinemamızın tonton nur yüzlü dedesi Nubar Terziyan’ı mı, Sami Hazinses’i mi,  Asıl adı Kirkor Cezveciyan olan Kenan Pars’ı mı, efsane Fotoğrafçı Ara Güler’i mi? Hangisi?! Ve bunların arasına da Kirkor Divarcı’yı da ben ekliyorum, hakkı yenmiş yok sayılmış, kendini öteki görmediği halde bugün bile yok sayılıp ötekileştirilmiş gerçek bir karakter, hatta bir kahraman! 

Dün değerlerimize öteki diye sahip çıkmayanlar, bugün, bizim partiden değil, başı açık, kapalı, ya da şucu bucu diye ötekileştirmeye, yok sayılmaya devam ediyor birileri!

Yıl olmuş 2023, liyakatin değil sadakat ve biat etmenin prim yaptığını görmek o kadar acı ki… Söylenecek başka söz de kalmıyor, işin daha acı yanıysa birileri bu kötü gidişatın farkında olmaması…

Yazımın başlığı neydi; “MADEM Kİ Ermeni’sin…”

Neyse filmi izlemediyseniz mutlaka izleyin, tüm gerçekleri anlatmasa da Ömer Faruk Sorak’ın yönetmen olması yeter!

Gerçek bir olaydan yola çıkarak çekilmiş olsa da, Kirkor’un hayatından alıntılanmış olduğu halde gerçekleri sinema diliyle maniple etmiş olsalar da, “bu bir film” diyerek Divarcı’ya yapılan haksızlığın son bulmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden!

@SuatOktySnck 

                                         YAZININ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: 



Perşembe, Ocak 19, 2023

Bursa BŞ Belediyesi İş-Kur’a rakip olmuş(!)

Şaka değil gerçekten de öyle.

Hatta sadece İş ve İşçi Bulma Kurumu İş-kur değil aynı zamanda Kariyer.net’e de rakip.

Evet evet, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi | Biko.bursa.bel.tr web sitesiyle iki yıldır faaliyet gösteriyormuş!

Şimdi diyeceksiniz ki, kentte onca sorun ve dert varken Bursa BŞ Belesiyesi neden böyle bir işe girişti?!

Ama önce benim bundan nasıl haberim oldu onu anlatayım.

17 Ocak Salı günü telefonumun SMS (mesaj) kutuma Bursa BSB imzalı

“18 Ocak Çarşamba günü saat 14:00 de perakende sektörünün öncü firmasına " Kamu ve geliştirme uzmanı, bilgi işlem, ön muhasebe, şoför ve mağaza görevlileri alınacaktır. Adres merinos Kültür merkezi batu kapisi Biko B002”

Şeklinde bir mesaj geldi.

Önce önemsemedim. Sonra, İnSanat Derneği Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımızın kardeşine de aynı mesajın geldiğini öğrendim. Ardından birkaç gazeteci arkadaşıma da sordum, onlara böyle bir mesaj yollanmamıştı ama muhtemelen başkalarına da gitmiş olmalıydı ki, benimle birlikte bir kişiye de mesaj yollanmış!

Bu durumda aklım karıştı tabi, perakende sektörünün öncü firmasına " Kamu ve geliştirme uzmanı, bilgi işlem, ön muhasebe, şoför ve mağaza görevlileri alınması ile Bursa BŞ Belediyesi’nin ne ilgisi olabilirdi ki?

Bir yanda kamu kurumu belediye, diğer yanda özel şirketler. Perakende firması dedikleri de muhtemelen zincir marketlerden biri olmalıydı.

Bunun üzerine ben de WhatsApp üzerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın danışmanı Ahmet Bayhan’a konuyu sordum; yazışmayı aynen aktarıyorum:

[22:34, 18.01.2023] SuatOktayŞenocak/İnSanat: Ahmet merhaba.. Böyle bir mesaj geldi bana, sizden mi yollandı bu mesaj, yoksa sms sisteminiz başkaları tarafından mı ele geçirildi?

[08:12, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: Merhaba abi günaydin

Bize ait olan Büyükşehir istihdam ve kariyer ofisinden. Gel iş gibi görünüyor

[11:46, 19.01.2023] SuatOktayŞenocak/İnSanat: Sevgili Ahmet, bununla ilgili haber yapacam, bu tuhaf bir durum, koskoca Bursa BŞ Belediyesi'nin özel firmaların personel alımına referans olması gibi bir misyonu mu var, böyle bir hizmeti her firmaya veriyor mu, veriyorsa kriter nedir, aydınlatırsan sevinir saygılar sunarım..

[12:38, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: Abi bu kamu ve tüm firmalara personel bulan bir ofis

[12:39, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: Web sitesinden bakabilirsin

Biz yüzlerce iş alımı için müracaat geliyor, beleye iş alımı kurumu değil haliyle. Gelen bu taleplere çeşitli firmalara (personel ihtiyacı olan) aracı oluyor

İyi bir şey yani

[12:39, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: Bir nevi iş ve işçi bulma kurumu gibi de düşünebilirsin

[12:40, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: https://biko.bursa.bel.tr

[12:46, 19.01.2023] SuatOktayŞenocak/İnSanat: İlginç, kariyer net gibi bir platform kurdunuz yani, yeni mi bu? Ne zaman faaliyete geçti?

[12:47, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: İki yıla yaklaştı

[12:48, 19.01.2023] SuatOktayŞenocak/İnSanat: Hadi bakalım, hayırlısı olsun, Bu girişimin BŞ Belediyesi'ne bir getirisi oluyor mu ya da olacak mı, yoksa sadece ammem hizmeti mi?

[12:48, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: Hatta şöyle bir şey söyleyeyim firmalar tarafından belli bir konuda fazla talep oluşuyor ise ve o konuda nitelikli ve belgesi olan müracaatlar yok ise o konularda belgeli kurslar açarak vatandaşlara belge vererek iş sahibi olmalarına da imkan sunuyoruz

[12:48, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: Yani niteliği olmayan kişilere de nitelik kazandırarak iş sahibi yapıyoruz

[12:50, 19.01.2023] Ahmet Bayhan Bs Bel Dansiman: Bence siteyi biraz incele yazacak güzel şeyler bulabilirsin

[12:50, 19.01.2023] SuatOktayŞenocak/İnSanat: Busmek'in ötesinde bir oluşum, desene.

---

Ahmet Bayhan ile WhatsApp üzerinden konuyla ilgili yazışmam bu şekilde gerçekleşti.

Gerçekten de Büyükşehir Belediyesi hem kariyer.net’e hem de İş-Kur’a rakip(!) olmuşa benziyor.

Fakat arada sorduğum “Bu girişimin BŞ Belediyesi'ne bir getirisi oluyor mu ya da olacak mı, yoksa sadece ammem hizmeti mi?” sorum arada kaynadı.

Ahmet bey ya bu soruyu görmedi ya da görmezlikten geldi.

Eğer kariyer.net gibi bir oluşum ise muhtemelen bu platformdan gelir elde ediyor olması lazım ki, mevcut iktidardan, bilindiği üzere (AKP Belediyesi olmasına rağmen) en az desteği alan şehir Bursa olduğu da düşünülürse, Bursa BŞ Belediyesi’nin kendine kaynak yaratma çabası içinde olması çok da şaşılacak bir durum olmamalı!

Zaten Ahmet Bayhan da “İyi bir şey yani” diyerek verilen hizmetin önemine(!) işaret ediyor.

..da, yine de “belediyelerin asal hizmet alanların bu mu olmalı?” sorusuna karşılık vermeye yetmiyor?

Neyse, “hizmet hizmettir” diyerek tesadüfen rast geldiğim https://biko.bursa.bel.tr’yi size de tavsiye ederim.

Ben siteyi inceledim, iş arayan ya da eleman ihtiyacı olan tanıdıklarınıza tavsiye edebilirsiniz, bakarsınız bir işsizin iş sahibi olmasına vesile olurusunuz, kim bilir!


Bu durum bir yana, gazeteci arkadaşım Zafer Opsar'a da Bursa MustafaKemalPaşa ilçesi AKP'li belediyesinden aynen şu mesaj telefonuna düşmüş:  Belediyemizin istihdama yönelik çalışmalarına istinaden, ERUSLU SAĞLIK ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş'de çalıştırılmak üzere, askerliğini yapmış, vasıflı/vasıfsız bay personeller alınacaktır. Müracaatlar belediyemiz ek hizmet binasında bulunan nikah salonunda   20.01.2023 Cuma günü (yarın) 10:00-12:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Toplu müracaata katılamayanlar, başvurusunu fabrika adresinden yapabilirler. Tüm halkımıza duyurulur. Mustafakemalpaşa Belediyesi B001

Gerçekten de kafa karıştırıcı bir durum; hadi BŞ Belediyesi bu işi kurumsal anlamda yapmaya başlamış da "AKP'li ilçe Belediyesi özel bir kurumun istihdam konularına yardımcı olması da abesle iştigal değil de nedir?" diye sormadan edemiyorum!

Madem belediyeler tüm hizmetleri aksaksız yerine getirecek mükemmelliğe erişti(!) vatandaşa iş, işverene eleman bulma derdine düşmüş, İş-Kur'a ne gerek var, sorusu da şurada dursun ki kafamız iyice karışsın!

suatsh@gmail.com

Pazartesi, Ocak 02, 2023

Bursa BŞ Belediyesi İhbar Hattı Noel(!) tatiline mi çıktı?

Bursa’nın göbeği, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Süluki Cami’nin hemen önü, sürekli güvercinlerle doldur, kah cami çatısı, kah ağaçlar üzerine konup, Şehreküstü Meydanı ile Süluki Camii arasında uçup gider gelirler! Güvercinler bir kentin süsüdür, bereketidir, simgesidir. Bu kuşlar için yaya yolu üzerinde yem satan simitçiler vardır! Güvercinlerin yeme ihtiyaçları bu şekilde karşılanır!

Buraya kadar anlattıklarım normal.

Şimdi size anormal olan durumu aktarmaya çalışacam.

Süluki Cami’nin yaya yolu üzerinde bulunan çeşmenin hemen önüne birileri su koyuyor ve su ile birlikte ekmek artıkları döküyor. Uzun zamandır bu yapılıyor ve kimin tarafından o ekmek artıklarının döküldüğünü öğrenemedim. Süluki Cami imamına da sordum, onlar da bilmiyormuş.

Bakın; Bursa’nın göbeği, kentin merkezinin tam da ortasına kuşlar yesin diye ekmek artıkları dökülüyor. Öyle üç beş ekmek de değil, resmen küflenmiş kokuşmuş ekmek yığınından söz ediyorum. Bazen o ekmek yığını, abartmış olmayayım ama tepecik oluşturuyor! Zaten buğdayla karnı doymuş olan kuşlar da elbet bu ekmeklere ilgi göstermiyor. 

Görüntünün ne kadar çirkin ve tiksinti verici olduğunu betimleyecek söz bulamıyorum! Bir süre sonra etrafı koku sarıyor, daha sonra da belediyenin temizlik görevlileri temizliyor ama o malum şahıs aynı işleme inatla tekrar ediyor!

31 Aralık 2022 Cumartesi günü, yani yılın son günü oradan geçerken bir de ne göreyim, aynı yerde (Süluki Cami’nin dibi) yine ekmek artıkları dökülmüş, görüntü fecaat! 

Hemen cep telefonumu çıkardım ve videoya çektim. Amacım Bursa zabıtasına ihbarda bulunmak. 

Çektiğim videoyu zabıtaya atmak için Google’dan Bursa BŞ Belediyesi Zabıtası’na WhatsApp’tan ulaşmak için soruşturdum, ayrıntısına bakmadan, bir zabıta numarası bulup WhatsApp’tan saat 16:23’te videoyu yolladım. 

16:26’da yanıt geldi, yan, 3 dakika sonra: Merhaba inegöl belediyesi

Haydaa, dikkat etmemişim! Bursa BŞ Belediyesi diye yanlışlıkla İnegöl Belediyesi’nin WhatsApp hattını eklemişim ama helal olsun! 3 dakika içinde bana yanıt verdiler 

İnegöl belediyesi ile yaptığım istişarenin görselini de şuraya ekleyeyim.

Saat 16:36’da aynı videoyu, internetten bulduğum Bursa Bş Belediyesi İhbar Hattı’nı ekleyip çektiğim videoyu onlara da yolladım ve şunları ekledim altına: 

“Zabıta Müdürlüğü'nün dikkatine! Bu görüntüleri az önce çektim. Burası Bursa'nın göbeği ve birileri sürekli küflü ekmek atıp aklı sıra kuşları güvercinleri beslediğini zannediyor ama etrafı leş gibi yapıyor. Camidekileri sürekli uyarmamıza rağmen onlar da bunu kimin yaptığına dair bilgi edinemedi.  Lütfen buna bir çözüm bulunuz, ceza mı kesersiniz başka bir şey mi yaparsınız bilemiyorum, o kuşlara zaten gerekli yemler atılıyor, güzel Bursamıza bazı ahmaklar böyle zarar veriyor. Bilginiz olsun! Buna bir dur deyin artık! Saygılar hayırlı seneler!”

Peki tepki geldi mi Bursa BŞ Belediyesi İhbar Hattı’ndan, evet geldi, tam 3 gün sonra, 2 Ocak 2023’te, saat 10:12’de lütfedip yanıt vermişler, hem ne yanıt:

“Talebinizin değerlendirilebilmesi için T.C. Kimlik numaranıza, doğum tarihi bilgilerinize (gün /ay/yıl)  ve bahsetmiş olduğunuz bölgenin tam adres bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bilginize”

Şaka gibi ama şaka değil, gerçekten dalga mı geçiyorlar, diye bir daha okudum! Yok baya ciddiler, ben de dedim ki; “Vatandaşın biri düzenli olarak, mütemadiyen güzel Bursa'mızın içine ediyor, bunun videosunu çekip, bilgisini aktarıyorum, siz bana 3 gün sonra dönüp, dalga geçer gibi, "Talebinizin değerlendirilebilmesi için T.C. Kimlik numaranıza, doğum tarihi bilgilerinize (gün /ay/yıl)  ve bahsetmiş olduğunuz bölgenin tam adres bilgilerine.." diyerek mesajla karşılık veriyorsunuz! Şaka mısınız siz? Videoda görülen yeri bilmiyor tanımıyorsanız siz nasıl Bursalısınız? 

Devam ettim yazmaya…

“Size somut delil ve video atıyorum, buna hemen müdahale etmek yerine işlem koymak için saçma salak bürokratik talepler istiyorsunuz! Anlaşılan bunu haber yapıp sizin yüzünüze vurmak daha çok hoşunuza gidecek! Siz 3 gündür neredeydiniz, noel tatili mi yapıyordunuz(!) da koskoca Bursa BŞ belediyesi ihbar hattından bana 3 gün sonra lütfedip dönüş yapıyor, işi yokuşa sürüyorsunuz! Ben vatandaş duyarlılığı ile hareket edip bunu size bildiriyorum eğer sorunu çözmeyi beceremiyorsanız ben bir Bursa sevdalısı olarak farklı yollarla bunu çözerim. Yazın google amcaya, Suat Oktay Şenocak kimmiş diye sorun bakalım size bu videoyu çekip yollayan Bursalı hemşerinizi tanıyın. Siz cimer ya da bimer misiniz de benden tc istiyorsunuz, şaka mısınız nesiniz?”

Bursa BŞ Belediyesi WhatsApp İhbar Hattı ile yaptığım yazışmanın tamamının görselini de şuraya ekliyorum! 

Saat 15:35’de de Bursa BŞ Belediyesi’nden bir hanımefendi beni telefonla aradı ve ne istedi biliyor musunuz?

“Videonun çekildiği yerin konumunun açık adresini!”

Şaka değil vallahi aynen bunu istedi. Bursa BŞş Belediyesi zabıtaları, videosunu yolladığım yeri bilemiyor, tanımıyor, bulmama ihtimali olabilir mi?

İnegöl Belediyesi 3 dakika içinde bana yanıt veriyor, koskoca Bursa BŞ Belediyesi 3 gün sonra!

Kendi kendime dedim, "acaba Bursa BŞ Belediyesi Noel münasebetiyle(!) yeni yıl kutlamaları için tatile mi girdi? 

Bursa’nın göbeğine birileri ekmek yığınları döküyor ve bunca zamandır hiçbir duyarlı(!) vatandaş çıkıp ihbarda bulunmamış olmasına mı üzüleyim, yoksa o ekmek yığınlarını inatla döken ve o küflü ekmek yığınlarını kuşlara layık görerek iyilik yaptığını zanneden zavallıya mı acıyayım, yoksa o çöp haline gelen ekmekleri temizleyen ama bunu kimin yaptığını araştırmadan amirlerine şikayet etmeyen (belki de etmiştir ama amirleri aldırış etmemiş de olabilir) temizlik görevlilerine mi üzüleyim, veya Bursa BŞ Belediyesi'nin tutumuna mı yanayım, bilemedim! 

Yıl oldu 2023 ve ben gelmişim size bunları anlatıyorum, ne acı, ne trajik, kentli olamamış insan yığını arasında gerçekleri, çarpıklıkları, yanlışları gören kaç kişiyiz, diye soruyorum kendime, beyhude bir umutla! 

Bursa Bş Belediyesi İhbar Hattı'na attığım söz konusu videoyu izlemek için tıklayın: